Asfaltarea drumurilor se va încheia în curând

Primăria Ciorăști a lucrat într-un ritm foarte rapid la asfaltarea drumurilor din comună de când a fost dată în funcțiune stația de producere a asfaltului. Proiectul de asfaltare realizat cu fonduri europene va fi gata în curând dacă nu vor interveni probleme deosebite. Până acum au fost modernizate cele mai lungi drumuri din proiect și acum au rămas drumurile mai înguste, unde se poate lucra mai repede.

”Am început să asfaltăm drumurile din satul Codrești. Dacă nu vor apare probleme, în două săptămâni ar trebui să terminăm asfaltarea. Până acum, lucrările au decurs bine și suntem mulțumiți cum arată drumurile. Prima dată am asfaltat drumurile mai lungi și mai late, iar acum au rămas drumurile mai înguste, cu lățimea de 4 metri, unde putem lucra mai repede”, a declarat primarul Nicolae Braicău.

Lungimea drumurilor cuprinse în acest proiect este de 6,5 km. Finanțarea este asigurată cu  fonduri europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Primăria mare în lucru și un proiect mai mic de asfaltare, cu fonduri din bugetul local. Autoritățile din Ciorăști au pus în funcțiune în luna iulie o stație de asfalt, care le-a permis să producă asfalt cu un cost redus la aproape jumătate față de prețul pieței și la calitatea cea mai bună. Primăria Ciorăști este singura din Vrancea și, posibil, chiar la nivel național, care deține toate utilajele și echipamentele pentru asfaltarea drumurilor,  inclusiv pentru producerea materialelor necesare, respectiv asfalt sau piatră concasată.

Categorii: Știri