Primăria Ciorăști a cheltuit cei mai mulți bani pe investiții

Suma destinată investițiilor în prima jumătate a anului a fost de 1,451 milioane lei, iar bugetul local a înregistrat excedent.

 

Execuția bugetară de la data de 30 iunie, arată că sumele cheltuite în prima jumătate anului de autoritățile din Ciorăști au fost direcționate către investiții. Veniturile totale ale primăriei la sfârșitul trimestrului doi s-au ridicat la peste 4,4 milioane lei. Cei mai mulți bani colectați de primărie au fost impozite și taxe pe proprietate, în cuantum de 478.454 lei. Impozitul pe teren a adus venituri bugetului local în valoare de 405.404 lei. Pentru mijloacele de transport s-au încasat taxe de 60.193 lei, alte impozite și taxe fiscale au adus bugetului suma de 63.611 lei, iar veniturile din proprietate – concesiuni fonduri de 63838 lei. Din amenzi, primăria a încasat suma de 31.945 lei în prima jumătate a anului. La încasările de la persoane fizice și juridice, se adaugă fondurile pe care autoritățile locale le-au primit de la bugetul central, din TVA și impozit pe venit. La 30 iunie, cotele și sumele defalcate din impozitul pe venit au fost de 326.287 lei. Primăria a primit cote defalcate din TVA în valoare 1 milion lei. Autoritățile locale au mai avut la dispoziție și sume din excedentul anului precedent pentru finanțarea cheltuielilor de dezvoltare, precum și fonduri europene pentru proiectul de asfaltare.

Primăria a asigurat fonduri pentru investiții

Cheltuielile de funcționare și dezvoltare din primul semestru s-au ridicat la 2,872 milioane lei, din care 1,451 milioane lei pentru investiții. Fondurile au fost cheltuite pentru documentația tehnică achiziționării unei centrale termice pe gaz, documentația pentru dispensarul din Ciorăști, unde au început lucrările, proiectul de amenajare spații vezi, amenajare loc de joacă pentru copii, dotare cu mobilier urban în satele Satul Nou și Codrești, proiectul de modernizare drumuri locale și proiectul de modernizare drumuri de interes local. La funcționare au fost asigurate fondurile pentru autoritățile publice, necesare pentru acoperirea cheltuielilor de personal și a celor materiale, ordine publică, cultură, asistență socială, învățământ, servicii de dezvoltare publică, protecția mediului, drumuri și poduri. La 30 iunie, bugetul local a înregistrat un excedent de 1,534 milioane lei.

 

Categorii: Știri

Etichete: ,,,