Primăria organizează excursii la Sfânta Parascheva

Primăria Ciorăști va organiza excursii la Iași, la moaștele Sfintei Parascheva,  în perioada pelerinajului tradițional care se face în perioada hramului, care va începe pe 11 octombrie. Autoritățile locale intenționează să facă cel puțin două excursii, dar acest lucru depinde de cât de aglomerat va fi. Prețul excursiei va fi de 60 lei, având în vedere că de această dată se face doar deplasare, fără cazare.

Persoanele interesate pot afla mai multe informații de la Primăria Ciorăști, tel. 0237/258001.

Inițiativa primăriei de a organiza excursii pentru locuitorii comunei s-a bucurat de mare succes în rândul acestora, mai ales că sunt multe persoane care nu au avut posibilitatea să iasă din județ. Deplasările se fac cu autocarul pe care îl dețin autoritățile locale. Pe 29 și 30 septembrie a avut loc o excursie la Mănăstirea Prislop, care le-a făcut o impresie deosebită participanților. În prima zi, aceștia au vizitat Mănăstirea Curtea de Argeș și mormintele Regelui Carol I și al Reginei Elisabeta, precum și mormintele Regelui Ferdinand și al Reginei Maria.

Excursioniștii din Ciorăști s-au cazat în apropiere de Mănăstirea Prislop, unde au beneficiat de condiții foarte bune. Aceștia au vizitat mănăstirea, au asistat la slujba religioasă, s-au rugat la mormântul Părintelui Arsenie Boca și au vizitat Peștera Sf. Ioan. Pe drumul de întoarcere,  oamenii au vizitat Castelul Corvinilor și Cetatea Alba Iulia, două obiective turistice impresionante.

”A fost o excursie frumoasă, în care locuitorii comunei noastre au văzut câteva locuri deosebite din țara noastră. Excursioniștii s-au întors acasă cu amintiri frumoase din zone mai dezvoltate ale României și sper că lucrurile pe care le-au văzut în această excursie își vor pune amprenta asupra lor și îi vor determina să fie oameni mai buni, care să fie preocupați de soarta comunității noastre, dar și a întregii țări”, a spus primarul Nicolae Braicău.

În excursie au fost persoane de toate vârstele, de la 11 ani până la peste 75 de ani.

Categorii: Știri

Etichete: ,,,,