Primăria se împrumută pentru a construi remiza PSI

Primăria Ciorăști va contracta un împrumut pentru a construi remiza și spațiul administrativ PSI, în completarea finanțării europene pe care a obținut-o. Valoarea totală a acestei investiții este de 1.554.923,44 lei, din care fondurile europene reprezintă 465.850 lei. Diferența de 1.089.073,44 lei este cheltuială neeligibilă și trebuie acoperită de autoritățile locale.

 

Pentru că suma este mare și pe plan local sunt derulate și alte investiții, Consiliul Local Ciorăști a decis, la ședința din care a avut loc pe 19 septembrie, contractarea unui împrumut.

 

”Pentru realizarea investiției ”Construire remiză și spațiu administrativ PSI, sat Ciorăști, comuna Ciorăști, județul Vrancea” fără a greva bugetul local cu susținerea financiară din venituri proprii reprezentând cheltuială neeligibilă în perioada de edificare a construcției, este indicată accesarea unui împrumut în condițiile OG nr. 8/2018, în valoare de 1.089.073 lei, cu o maturitate de maximum 15 ani, motiv pentru trebuie inițiat un proiect de hotărâre ”, se arată în referatul proiectului de hotărâre care a fost votat de consilierii locali.

 

 Aprobarea proiectului a durat destul de mult timp deoarece în procedura de aprobare a fost implicată și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Remiza PSI va fi sediu pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ciorăști, care are în dotare o autospecială pentru stingerea incendiilor.

Categorii: Știri

Etichete: ,,